IoT-NETWERKEN in het algemeen

IoT-NETWERKEN in het algemeen

IoT-netwerken in het algemeen

IoT-netwerken zijn uitstekend geschikt om devices te verbinden, die kleine hoeveelheden data willen versturen/ontvangen en zo lang mogelijk met een batterij willen doen. Deze netwerken zetten we vaak in situaties in waar de traditionele draadloze netwerken niet of minder geschikt zijn: 

  • om een lange afstand te overbruggen (slecht of geen bereik)
  • te veel energie van het device vragen
  • te duur zijn (SIM kaart, abonnement)

IoT-netwerken worden in het vakjargon ook wel Low power wide area netwerken (LPWAN) genoemd. Het landelijke LoRa-netwerk van KPN in Nederland is er een bekend voorbeeld van.

Kenmerken van deze netwerken:

  • verder en dieper bereik 
  • extreem laag energieverbruik van de aangesloten devices in vergelijking met andere draadloze netwerken (3G, 4G, Bluetooth, WiFi)
  • zeer geschikt om devices te verbinden die kleine hoeveelheden data willen versturen/ontvangen
  • zeer geschikt voor devices die zo lang mogelijk met een batterij willen doen 

De Monitor-, Control-, Protect- en Track en Trace-toepassingen van IoT-netwerken die tot voor kort economisch niet haalbaar waren, verbeteren de performance van bedrijven aanzienlijk.

Er zijn verschillende IoT-netwerken, elk met hun voordelen en beperkingen. De drie bekendste zijn LoRa, NB-IoT en SigFox.

IoT-netwerken en CLICKEY Solutions

CLICKEY Solutions biedt oplossingen voor alle gangbare IoT- netwerken.

Wij anticiperen op de ontwikkeling van de diverse netwerken en verbinden onze devices aan het IoT-netwerk dat het best past bij de klantvraag. Dat kan betekenen dat wij op verzoek van de klant een privaat netwerk bouwen indien de dekking en kosten dit vereisen.

Meer weten over de mogelijkheden die wij bieden om aan te sluiten op een IoT-netwerk?