IoT oplossingen

Tweede Kamer wil onderzoek naar IoT

Hoe veilig zijn de CLICKEY IoT oplossingen eigenlijk?

De Tweede Kamer wil dat het kabinet onderzoek gaat doen naar de veiligheid van Internet of Things. Met name of slimme apparaten beter kunnen worden beveiligd tegen cybercrime. Het komt steeds meer voor dat apparaten, zoals routers, webcams, thermostaten, koelkasten etc., zijn verbonden met het internet. De kamerleden willen weten welke minimum beveiligingseisen hieraan kunnen worden gesteld en hoe ze kunnen worden afgedwongen.

Miljoenen apparaten zijn al verbonden aan het internet. Vaak onvoldoende beveiligd. Veelal worden apparaten met een standaard wachtwoord uit de verpakking gehaald en verbonden zonder het wachtwoord te veranderen. Dit maakt het relatief simpel voor computercriminelen om toegang te krijgen en de apparaten te gebruiken bij grootschalige cyber-aanvallen. Hierdoor worden websites volledig platgelegd. ‘Niemand zit te wachten op een massale cyber-aanval door koelkasten’, schrijven de kamerleden in hun motie.

Bron: NRC

Hoe veilig zijn de CLICKEY IoT oplossingen eigenlijk?

Onze oplossingen en producten zijn veilig! Allereerst willen wij benadrukken dat het een goede zaak is dat er onderzoek wordt gedaan naar de veiligheid van Internet of Things. Doet doen wij zelf ook continue. Hier staan wij gelukkig niet alleen in. Ook onze partner KPN is er alles aan gelegen om een veilig LoRa netwerk te bieden. Veiligheid en betrouwbaarheid heeft bij de ontwikkeling en verdere uitrol de hoogste prioriteit. Een groot voordeel is dat het een apart netwerk betreft. Apparaten worden nooit direct aangesloten op het gewone internet of het bedrijfsnetwerk. Alle communicatie van en naar ons CLICKEY platform gaat via strikte protocollen en is volledig encrypted. Direct inbreken op een CLICKEY device is niet mogelijk. Het gebruik van onze devices voor cyberaanvallen dus ook niet.

Waarom dan al die commotie? Dat heeft deels te maken met het feit dat, in dit soort discussies, soms alles wat met dingen-aan-het-internet-verbinden te maken heeft, op een hoop wordt gegooid. De Barbiepop en de waterkoker, die met een standaard wachtwoord uit de verpakking een WiFi verbinding met het internet hebben, worden in de volksmond al gauw een IoT device genoemd en daardoor in een adem genoemd met professionele toepassingen. Meer weten (over de veiligheid van) onze IoT oplossingen? Kijk dan hier >